Kruisweg op de R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius

Op Goede Vrijdag  als we het lijden en sterven van Jezus Christus herdenken, een bewijs van zijn liefde tot het uiterste toe, zal de Kruisweg plaatsvinden op de R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius. De begraafplaats ligt aan de  Crooswijkseweg 123.

Kaapverdianen, Afrikanen, Filippijnen en Nederlanders zullen gezamenlijk de Kruisweg bidden. Een ieder zal vanuit de eigen cultuur hier iets van meenemen deze dag. Tijdens de Kruisweg zal door iedere gemeenschap afwisselend een groot kruis gedragen worden om zo en langs de Kruiswegstaties, die over de begraafplaats verspreid staan, te lopen. Op deze manier  laten zien dat we met elkaar verbonden willen zijn in geloof en in leven. Iedere statie zal door een nationaliteit met zang, dans, stilte en gebed worden ingevuld.

Iedereen kan van thuis een eigen kruisje meenemen. Een kruisje met een eigen verhaal een eigen verleden. Deze kruisjes worden meegedragen tijdens de Kruisweg. Na afloop van de Kruisweg worden  op verzoek, de kruisjes gezegend.

Het bijzondere karakter van de begraafplaats, waar zovelen hun dierbare te ruste hebben gelegd geeft een extra dimensie aan deze  Kruisweg.

Wilt u aan deze bijzondere Kruisweg deelnemen dan nodigen wij u op vrijdag 14 april 2017 om 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een samenkomst met koffie.