De Liduinakerk in het licht gezet

De Liduinakerk, waar doorgaans alleen op zaterdagavond wordt gekerkt, staat langs de drukke Burgemeester Le Fevre de Montignylaan. Door de ligging van het gebouw, dat wat verder van de weg af staat, is het gebouw ‘s avonds en ‘s nachts in het donker gehuld. Kennelijk zorgt die donkere hoek er voor dat veel wijkbewoners denken dat er geen vieringen meer plaatsvinden, getuige de vragen die je krijgt wanneer je in de tuin van de pastorie of op het kerkplein aan het werk bent.

Dat bracht een tweetal parochianen er toe om de de kerk in het licht te zetten. Dankzij een viertal energiezuinige LED-schijnwerpers en een aantal uren klussen is de kerk sinds  afgelopen zaterdag keurig uitgelicht. De lampen gaan vanzelf branden dankzij een klokschakelaar en een lichtsensor.

Naast het verbeteren van de zichtbaarheid, je moet je licht immers niet onder de korenmaat zetten, hopen we met de nieuwe verlichting ook kwaadwillenden af te schrikken.

Al eerder zijn kleine led-lampen aangebracht bij de klokken van de Liduinakerk. Getuige de reacties wordt dat erg gewaardeerd.