Slotviering Verrijzeniskerk: “we keren hier terug”

Afgelopen zondag werd voor het laatst de Eucharistie gevierd in de kerk Verrijzenis van de Heer in Schiebroek. In de prachtig met bloemen versierde kerk kreeg Mgr. Van den Hende assistentie van vicaris H., Eggink, Oud-vicaris Mgr. J.G.M. Zuidgeest, Plebaan M. Hagen en diaken E. Doe. Enkele leden van het Bernadettekoor luisterden de viering op met koorzang. Mgr. Van den Hende sprak te hoop uit dat ook de aanwezigen die kracht hebben om daadwerkelijk op deze plek terug te keren.

Verder lezen

Informatie over de afscheidsviering van de kerk Verrijzenis van de Heer

Zondagmiddag is het zo ver: dan nemen we afscheid van de kerk Verrijzenis van de Heer. De onttrekking aan de eredienst begint om 15.00 uur. Deze viering is helaas alleen toegankelijk als u van tevoren heeft gereserveerd: omdat alle beschikbare plaatsen zijn gereserveerd het heeft geen zin om op de bonnefooi naar de kerk te gaan. Heeft u gereserveerd maar gaat u toch niet: meld dat dan aan het parochiesecretariaat zodat we iemand van de reservelijst toegang kunnen geven.

Verder lezen

Chrismamis bisdom Rotterdam te volgen via Youtube

De Chrismamis is de viering waarin de bisschop de oliën zegent en het chrisma wijdt. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus zou de viering, die normaliter in de Goede Week wordt gehouden, in april geen publieke viering kunnen zijn. Daarom werd de Chrismamis verplaatst naar woensdag 9 september.

De viering kan als livestream worden gevolgd via www.bisdomrotterdam.nl en het YouTube-kanaal van het bisdom. De viering begint om 19.30 uur.

Verder lezen

Overdracht OLVAB en nieuwe bestemming voor de kerkbanken

Afgelopen week is de kerk Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand in Overschie dan toch echt overgedragen aan de projectontwikkelaar. Deze gaat in het kerkgebouw appartementen realiseren. In het afgelopen jaar heeft een groep vrijwilligers heel hard gewerkt om de kerk leeg te maken. De notariële overdracht én de overhandiging van de sleutels vormen het sluitstuk. Daarmee sluit de parochie een hoofdstuk af.

Verder lezen