Eerste Heilige Communie

De Eerste Heilige Communie is een belangrijk moment binnen de Katholieke kerk. Voor het eerst nemen de kinderen deel aan de Eucharistie. Daarna horen ze er nog meer bij. Meestal doen kinderen vanaf groep 4 hun Eerste Communie. Ze kunnen dan zelfstandig lezen, schrijven en meedoen met het project. Kinderen kunnen hun Eerste Communie doen wanneer zij katholiek gedoopt zijn.

In november beginnen wij met de voorbereiding van de kinderen en hun ouders. Daarbij willen we spelenderwijs verkennen wat het betekent om te geloven, om samen kerk te zijn en Eucharistie te vieren. De feestelijke viering van de Eerste Heilige Communie zal plaatsvinden op zondag 14 juni 2020. Graag willen wij u uitnodigen om uw kind op te geven als communicant.

Op zondag 3 november 2019 bent u van harte welkom voor informatie en inschrijving, tussen circa 10.30 en 11.00 uur in de Piet Roestzaal, Wilgenplaslaan 190. (Dit is aansluitend aan de viering in de Verrijzeniskerk om 9.30 uur.) De kosten voor de voorbereiding bedragen € 40,–. Wij verzoeken u dit bedrag direct bij de inschrijving te betalen.

Met het inschrijfformulier communicant kunt u uw kind alvast aanmelden voor de Eerste Heilige Communie. Dit formulier kunt u inleveren bij het secretariaat van de parochie. Aanmelden kan ook via e-mail: secretariaat@bernadetterotterdam.nl.

2020 inschrijfformulier communicant

 

Kerkkalender voor de kinderen (de data voor 2020 zullen wij z.s.m. bekend maken)

Voor communicanten:

24 november 1e voorbereidende bijeenkomst

 

Andere kinderactiviteiten in onze parochie:

Iedere eerste zondag van de maand is er een kinderwoorddienst om 9.30 uur in de Verrijzeniskerk.

12 oktober 2019 om 15.00 uur informatie voor misdienaars in de Liduinakerk, Le Fèvre de Montignylaan