Koren

Onze parochie kent vijf zangkoren. Jij /u bent van harte welkom om mee te komen zingen.

Kinderkoor De Zingende Engeltjes

De zingende Engeltjes

Ongeveer één keer per maand zingt kinderkoor “De Zingende Engeltjes” op zondag tijdens de viering van 9.30 uur in de Verrijzeniskerk. Het koor bestaat uit ongeveer 10 kinderen en zij oefenen regelmatig samen met pianist Ronald Borst en Helène Verbraak op zondag na de viering rond 10.45 uur. Wij proberen steeds nieuwe liedjes te leren en vorig jaar hebben we een canon kunnen zingen en zelfs een stukje meerstemmig!

De engeltjes zijn tussen de 6 en 12 jaar oud en nieuwe kinderen zijn natuurlijk van harte welkom om mee te komen zingen! Informatie: Helène Verbraak 06-18869989 of hebojon@gmail.com

Koren: Sing Along, Bernadettekoor en St. Gregoriuskoor

In onze parochie H. Bernadette locatie Hillegersberg – Schiebroek zijn er naast het kinderkoor ook twee gemengde koren actief. Ieder koor verzorgt één keer per maand de muzikale omlijsting van de viering op zondagochtend. De koren worden gedirigeerd door Helène Verbraak.

Gemengd koor Bernadette

Bernadette koor repeteert op maandagochtend met organist Piet Streevelaar van 10.30 uur tot 12.30 uur. Dit gemengde koor zingt in het Nederlands of in het Latijns. Er worden missen en motetten ingestudeerd om zo de vieringen met zang en orgelspel op te luisteren.

Leden van het Bernadettekoor tijdens de Vormselviering in de kathedraal
Leden van het koor Sing Along tijdens de Vormselviering in de kathedraal

Sing Along

Sing Along repeteert op dinsdagavond met pianist Ronald Borst van 20.00 uur tot 22.00 uur. Sing Along heeft een breed repertoire. Naast Nederlandstalige teksten zingt dit koor ook in andere talen. Sommige liederen komen uit de popmuziek, jazz of uit Taizé, het koor zingt a capella en met pianobegeleiding.

Beide koren kunnen nog nieuwe leden gebruiken. Mocht u interesse hebben, u bent van harte welkom om kennis te komen maken en mee te komen zingen. Ervaring is niet noodzakelijk en het is mogelijk om eerst even een stemtest te doen om zo de juiste plek in het koor te bepalen. Naast de gezelligheid van een koor is zingen gezond voor lichaam en geest!

Informatie: Helène Verbraak 06-18869989 of hebojon@gmail.com

Schola

St. Gregoriuskoor

Het St. Gregoriuskoor is het gemengd koor van de locatie Overschie van onze Parochie H. Bernadette. Met groot enthousiasme wordt er elke zondag en bij alle extra vieringen gezongen in de kerk van H. Petrus’ Banden, Delftweg 13 in Overschie. Het koor beheerst een breed repertoire op het gebied van Kerkmuziek.

Zou u/jij ook graag willen zingen, dan bent u/jij van harte welkom op donderdagavond, dan wordt gerepeteerd tussen 19.15 – 21.00 uur in de kerk van H. Petrus’ Banden, o.l.v. Cor Breedijk.

Voor informatie kunt u/jij contact opnemen met Joke Koppenol: Tel: 010-4371929 of email: jokekoppenol@live.nl