Nieuwe parochiekerk en -centrum

De Bernadetteparochie gaat op de locatie van de Verrijzeniskerk een nieuwe parochiekerk laten bouwen. Naast een kerk wordt ook een nieuw parochiecentrum gerealiseerd voor de parochie die zich uitstrekt van Overschie tot Hillegersberg. Het gebouw moet immers de komende tientallen jaren ons nieuwe thuis zijn en bestaande activiteiten én nieuwe kunnen faciliteren.

Op dezelfde locatie wordt tevens een zorgcentrum van Aafje thuiszorg-huizen-zorghotels gerealiseerd. Hoewel het kerkgebouw en het zorgcentrum muren zullen delen, is afgesproken dat beide organisaties hun eigen onafhankelijke uitstraling behouden. Tegelijkertijd wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met Aafje.

De bouw van de Bernadettekerk wordt voor een belangrijk deel bekostigd vanuit de opbrengst van reeds afgestoten kerken in de parochie. Het is de wens dat de nieuwe kerk een eigen losstaande toren krijgt, waarin de klokken van de toenmalige Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand-kerk in Overschie worden geplaatst. Voor de financiering van de toren loopt er een torenactie.

De plannen dateren reeds van de zomer van 2017, maar moesten herhaaldelijk worden aangepast. In augustus 2023 is gestart met de bouwwerkzaamheden middels de sloop van de bestaande kerk, de pastorie en het parochiecentrum. Het is de planning dat de nieuwe kerk en het parochiecentrum eind 2025 voor de parochie beschikbaar zijn.

Hieronder vindt u foto’s die tijdens de werkzaamehden zijn gemaakt.

De sloopwerkzaamheden zijn afgerond. Foto van 9 januari 2024.
« van 22 »

Hieronder leest u de nieuwsberichten over ons nieuwbouwproject