Huwelijk

Huwelijksvoorbereiding 

 

Huwelijksvoorbereiding
De Huwelijksvoorbereiding in de federatie RRM gaat veranderen in 2019. Hieronder volgt de beschrijving van de Pre-Marriage- en Marriagecourse. De Pre-Marriagecourse is voor stellen die willen gaan trouwen en nog niet of maar kort samenwonen. De Marriagecourse is voor stellen die al langere tijd samenwonen en gehuwden die willen werken aan een sterke en blijvende relatie.

Informatie over beide cursussen vindt u op de website van het Bisdom Rotterdam:
www.bisdomrotterdam.nl/roeping/huwelijk-en-gezin-roeping/pre-marriage-course

 

Pre-Marriagecourse

De Pre-Marriagecourse wordt gegeven in zes avonden, vanaf 11 januari 2019 in Rotterdam.

Deze cursus is bedoeld voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus gaan zij, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën, in gesprek over wat echt belangrijk is voor hun relatie, en de onderlinge verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – met een flinke scheut humor. In de zes avonden komen de benodigde theoretische kennis over de betekenis van het huwelijk en de belangrijkste onderwerpen voor de toekomst samen aan de orde. Maar niet enkel theorie: de communicatie binnen de relatie krijgt een serieuze impuls, omdat de aanstaande echtparen hun visie op en ervaring met alle onderwerpen van de cursus echt onderling delen, met functionele communicatiemethoden die de cursus aanreikt en die zij zich hierdoor meteen eigen maken. Wederzijdse heldere en eerlijke communicatie wordt op deze manier al vóór dag één van het huwelijk een vanzelfsprekende component van de relatie.

Elke cursusavond begint met een complete een sfeervolle maaltijd, met zijn tweeën aan een eigen tafel. Na het eten wordt het thema van de avond uitgelegd. Na een kort, maar inspirerend verhaal, waar alle deelnemers tegelijk naar luisteren, praat elk paar er samen over door. Geen vraag blijkt te gek om te stellen… en om serieus te bespreken. Het cursusmateriaal helpt daarbij. Alles wat wordt besproken blijft onder elkaar.

Inhoudelijk zijn de cursussen gebaseerd op de Marriage Course van Alpha Nederland. De eerste avond is een inleiding op het huwelijk als sacrament.

 

Aanmelden

Neem als aanstaand echtpaar zo snel mogelijk contact op met het parochiesecretariaat om de parochiële huwelijksvoorbereiding in gang te zetten, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke huwelijksviering.

 

Aanmelden voor de Pre-Marriagecourse

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden:

www.bisdomrotterdam.nl/roeping/huwelijk-en-gezin-roeping/pre-marriage-course

Meld u zo vroeg mogelijk aan, na aanmelding ontvangt u per e-mail meer informatie.

De aanmeldgegevens komen alleen beschikbaar voor de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin, die verantwoordelijk is voor het cursusaanbod.

 

Locatie en data voorjaar 2019  – Pre-Marriagecourse – in Rotterdam

11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart en 22 maart, op vrijdagavond, van 18.00 – 22.00 uur.

Locatie: achterzijde HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Robert Fruinstraat 36.

 

Locatie en data najaar 2019 – Pre-Marriagecourse – in Rotterdam
27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november en 6 december – vrijdagavond van 18.00 – 22.00 uur.
Locatie: achterzijde HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Robert Fruinstraat 36.

 

Locatie en data 2019 – Marriage Course
De cursusdata zijn: 31 januari, 7, 21 en 28 februari, 14 en 21 maart, 4 en 11 april, telkens vanaf 18.45 uur inloop, 19.00 uur start diner, 22.00 uur einde
Locatie: Het Schoutenhuis, Julianastraat 4 te Alphen a/d Rijn
(Met uitzondering van de laatste avond over het huwelijkssacrament. Deze vindt plaats in een parochielocatie (locatie nog niet bekend), zonder diner, met glaasje/hapje.)

 

 

Voor inhoudelijke vragen voor de Pre-Marriagecourse en de Marriagecourse,

kunt u terecht bij vicaris-generaal Tjeerd Visser t.visser@bisdomrotterdam.nl