Pokemon voor de Liduinakerk

met dank aan: phoenixdex.alteredorigin.netOp een regenachtige donderdagmiddag rijd ik met de tram door de Montignylaan. Op zich al bijzonder, als fervent autorijder en fietser zijn mijn tramritten zeer zeldzaam. Bij het passeren van de Liduinakerk zie ik een opgeschoten jongen verdacht voor de deuren van de kerk lopen. Terwijl de tram de Bergse Dorpsstraat indraait, keert de jongen om en lijkt het alsof hij voelt of er beweging in de deur te krijgen is.

Dat ziet er toch wel verdacht uit… Ik kan de tram echter niet zo snel verlaten en besluit Annemieke te bellen, één van de beheerders van de Liduina die vlakbij het kerkgebouw woont. Ik krijg haar gelukkig te pakken en ze belooft direct een kijkje te gaan nemen.

De tram is nog in het Oude Noorden wanneer Annemieke mij terugbelt. Vals alarm, gelukkig maar. Het blijkt één van de buurtkinderen te zijn die bezig was een Pokemon te vangen! Een spel dat gespeeld wordt met smartphones waarbij de spelers figuurtjes moeten vangen die alleen via een speciale app te zien zijn.

Pokemon voor de deuren van de Liduinakerk… Zouden de mensen weten dat er binnen de kerkmuren ook dingen zichtbaar worden die niet voor iedereen zomaar te zien zijn?

 

Patrick