Parochienieuws

Kerkbalans 2018 – Pastor Gerda Martens: De christelijke boodschap blijven doorgeven

 

 

 

 

Wat geeft jouw leven zin? Wat mag je geven en wat mag je ontvangen? Als zoekende mensen komen we in de Bernadetteparochie in Rotterdam samen met God in ons midden. Parochianen en vrijwilligers, jong en oud, ik zie ze regelmatig stralen.

 

Het is mooi om te zien wat vrijwilligers allemaal presteren en dat er ook nieuwe vrijwilligers zijn opgestaan voor taken in de liturgie, catechese en diaconie. In de ontmoeting met anderen; parochianen, gelovigen, maar ook zoekende mensen, én in de ontmoeting met God komt als het ware een kracht vrij. Die geestkracht zie ik in de parochie.

 

Zeker afgelopen Kerst: Kinderen van de Tarcisiusschool en Fatima school kwamen met hun ouders en grootouders samen in een volle kerk en hoorden de Kerstboodschap. Dat het kindje Jezus vrede en liefde brengt onder de mensen, en onder ons. En dat wij dat ook weer door mogen geven. De senioren hadden een eigen viering en ontmoeting. Vaak zitten mensen alleen thuis en kunnen niet op Kerstavond naar de kerk. Dan is het geweldig hoe vrijwilligers hen welkom heten en aandacht geven.

 

Het geloof is een groot houvast voor mensen. Als je een dierbaar persoon moet missen, maar ook in levensvreugde én in zorgen die je met elkaar wilt delen. God betekent: ‘Ik zal er zijn voor jou’. Dat is wat we ook door willen geven aan de kinderen. In welke situatie je ook verkeert, hoe donker of duister het ook kan worden in je leven, er is áltijd een God die er voor je is en tot wie je je mag richten.

 

Ik leg vaak aan ouders en kinderen uit dat het kortste gebed het maken van het kruisteken is. Als je geen woorden meer hebt om je tot God te kunnen richten, maak je het kruisteken en bid je tot God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest die om je heen en binnenin je is.

 

De parochie blijft zich inzetten voor de oudere en voor de jongere generaties, om het geloof door te geven. Nieuw is dat ouders van communicanten en vormelingen na zondagochtendvieringen bijeen komen. Ze krijgen catechese over hetzelfde thema als waar de kinderen mee bezig zijn, en ze ontmoeten elkaar.

 

Ik wens deze ouders en alle parochianen toe, om te ontdekken dat je er niet alleen voor staat in de keuzes die je moet maken. We hebben de vrijheid om het allemaal individueel te doen. Maar als je het met en voor elkaar doet, haal je daar veel steun uit. Zeker als we ook mogen delen met de eucharistische gaven kan er een onverwachte kracht naar voren komen, waardoor je tot meer in staat bent dan je voor mogelijk hield.

 

Dit jaar heeft de bisschop uitgeroepen tot ‘Jaar van Gebed’. Daar willen we als parochie-zijnde ook aandacht aan geven. Met de pastoraatsgroep willen we mensen helpen om in gebed dichter te komen bij het geloof dat in hen leeft. Wetend dat God ons altijd aanhoort.

 

Om als kerk in de wijken van onze multiculturele stad Rotterdam van betekenis te zijn en te blijven is uw financiële steun onmisbaar. Geeft u voor de kerk? Dan kunnen we de christelijke boodschap als parochiegemeenschap Overschie, Hillegersberg en Schiebroek uit blijven stralen naar elkaar en onze medemensen.

 
Om het werk van pastor Gerda martens en de vrijwilligers in de Bernadetteparochie voort te kunnen zetten, zijn financiële middelen nodig. Wilt u ons steunen? Uw gift is van harte welkom. Klik hier  voor meer informatie en uw bijdrage.