Slotviering kerk Verrijzenis van de Heer uitgesteld in verband met Corona-dreiging

De maatregel van de Nederlandse overheid van donderdagmiddag om bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten, noodzaakt het parochiebestuur van de Bernadette-parochie om de slotviering voor de Verrijzenis van de Heer in Schiebroek uit te stellen. Dat is een beslissing die we betreuren, maar onvermijdelijk is. Er zal een nieuwe datum worden gezocht om alsnog op een waardige manier afscheid te nemen van de Verrijzeniskerk.

Dit betekent dat er dit weekeinde geen vieringen zijn in de Bernadette-parochie: de andere vieringen waren vanwege de gezamenlijke slotviering al afgelast. Of en waar er in de komende weekenden vieringen zullen plaatsvinden zullen wij u volgende week laten weten.

Wij realiseren ons dat het uitstel van de slotviering voor veel mensen verdrietig nieuws is, in het bijzonder voor de vrijwilligers die druk waren in de voorbereiding van deze slotviering. Er is echter op dit moment simpelweg geen andere keuze mogelijk.

Op vrijdagochtend werd bekend gemaakt dat tot in ieder geval 31 maart er geen vieringen zullen zijn op zaterdagavond en zondag in alle kerken binnen het bisdom.