Goede Week-tasjes voor gezinnen

Op Palmzondag begint de Goede Week. Hij eindig met Pasen. In de Goede Week vieren wij de belangrijkste week van het leven van Jezus. Wij beginnen met Palmzondag waar wij herdenken dat Jezus als Koning binnen gehaald wordt in Jeruzalem. Mensen staan langs de kant en zwaaien met palmtakken en juichen en roepen Hosanna! Met Witte Donderdag herdenken wij dat Jezus met zijn leerlingen zijn Laatste Avondmaal vierde. Nu, bijna 2000 jaar later, vieren wij deze maaltijd nog steeds als wij Eucharistie vieren en de communie ontvangen. Daarna gedenken wij dat Jezus stierf aan het kruis en bidden wij de Kruisweg. Om uiteindelijk in de Paasnacht opnieuw het Licht van Christus te ontsteken. Jezus ligt niet langer in zijn graf. Na drie dagen is hij opgestaan en LEEFT!

Voor de Goede Week is er een tasje gemaakt met voor alle dagen van de Goede Week de lezingen uit de kinderbijbel, werkjes om te maken zodat kinderen op een speelse manier bezig kunnen zijn met hun geloof. U kunt de tasjes t/m 12 maart bestellen via de website van de Lambertuskerk. Zodra de tasjes in onze parochie klaar staan krijgt u bericht en kunt u de tas(jes) afhalen.

Dus vader, moeder, peters, meters, opa’s en oma’s: bestel de tasjes!

Een tegemoetkoming in de kosten is welkom! U kunt hieronder een bijdrage overmaken.

Bedrag