Stripverhaal over de Martelaren van Gorcum nu gratis online beschikbaar

“De Tijdelijke Dood” is het stripverhaal over de gebeurtenissen in 1572 die leidden tot de dood van de Martelaren van Gorcum. Het stripverhaal is getekend door Geert de Sutter en verscheen voor het eerst in 2007 op initiatief van de Brielse Bisschoppelijke Commissie.

Dit jaar wordt herdacht dat 450 jaar geleden de Martelaren van Gorcum werden omgebracht vanwege hun geloof. In dat kader vinden in de komende maanden tal van activiteoiten plaats, met als hoogtepunt de Nationale bedevaart op 9 juli in het Bedevaartsoort in Brielle.

Het eerder uitgebrachtte stripverhaal is nu gedigitaliseerd en voor het eerst online voor een breed publiek beschikbaar. Het verhaal neemt je mee naar de tijd van de Spaande overheersing tijdens de 80-jarige oorlog en de geuzen. Het beschrijft de lotgevallen van de Martelaren van Gorcum.

Het is hier gratis in pdf-vorm te downloaden.