Geloof belevenNieuws vanuit de federatie

Dante’s inferno….een hedendaagse inspiratiebron?

Een inspirerende avond met literatuur, spiritualiteit, geloof en muziek. De Kloostertuin nodigt u uit voor een verdiepend programma over Dante’s inferno als
inspiratiebron in de huidige tijd met aansluitend een intiem jazzconcert door de band Ambrosia met muziek gecomponeerd aan de hand van dit beroemde literaire werk.

Door Luca Signorelli – Eigen werk Georges Jansoone (JoJan) Genomen op 30 april 2008, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=834493


Inferno is het eerste deel van de La Divina Commedia (De goddelijke komedie), het meesterwerk van de Italiaanse dichter Dante Alighieri (1265-1321). Dante beschrijft in dichtvorm zijn spirituele reis vanuit diepe ellende, door het Inferno (Hel) en Purgatorio (vagevuur), naar het Paradiso, de hemel. Waarom is dit literaire werk wereldberoemd en naast de Bijbel het meest vertaalde boek ter wereld? En wat spreekt een jonge jazzmuzikant erin aan?

De avond bestaat uit twee delen:
Deel 1: Dante’s Inferno….een hedendaagse inspiratiebron? Lezing en gesprek met Dante kenner Sandra Overdijk, drummer en componist Ruud Voesten en hoogleraar theologie Erik Borgman.
Deel 2: Intiem jazzconcert door Ambrosia


Wanneer: zaterdagavond 27 augustus 2022. Het programma is als volgt:
18.30 uur: inloop met koffie en thee
19.00 uur: start lezing en gesprek
20.00 uur: pauze
20.30 uur: start jazzconcert (zonder pauze)
21.45 uur: einde


Waar: Sint Dominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam
Aanmelden via: info@kloostertuinrotterdam.nl
Kosten: We vragen als entreeprijs: lezing en gesprek € 10,00; concert € 12,50; combiticket € 20,00. Een te kleine portemonnee voor deze uitvoering? Neem dan contact op.


Ruud Voesten is een drummer en componist. Hij liet zich tijdens de lockdown inspireren door Dante’s Inferno en schreef hierop aan de hand van zijn eigen associaties een nieuw repertoire voor zijn jazzband Ambrosia. Sandra Overdijk studeerde Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Het leven en werk van Dante hebben haar speciale aandacht. Erik Borgman is hoogleraar theologie aan de universiteit van Tilburg, voormalig theoloog des vaderlands (2012) en lekendominicaan.