Geloof belevenVieringen

Wat is dat: een Taizé-viering?

Iedere derde donderdag van de maand wordt er een Taizéviering gehouden in de Liduinakerk. Waarom een Taizéviering? Een Taizéviering is een bijzondere en mooie gebedsviering. Kenmerkend voor de Taizévieringen zijn de liederen. Het zijn korte liederen die gewoonlijk vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn een plaats vindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God. Vaak zijn de liederen een of twee regels lang, vierstemmig of canon.

In onze Taizévieringen introduceert de bisschop de liederen en vanaf 19.30 uur worden de liederen geoefend om ze daarna tijdens de aansluitende gebedsviering ten uitvoer te kunnen brengen. Het is telkens weer een mooie ervaring. Inmiddels is er een kleine, vaste groep die meezingt en -viert. Het zou nóg mooier zijn als meer mensen daarbij aansluiten, zodat we ook meerstemmig kunnen gaan zingen.

Wij hopen dat u na het lezen van het bovenstaande enthousiast genoeg bent geworden om met ons mee te doen. U moet dan wel nog even wachten: de Taizéviering op 19 oktober vervalt vanwege de vakantie. U bent echter meer dan welkom op donderdag 16 november. En denkt u iemand te kennen die hiervoor interesse kan hebben, nodigt u hem of haar dan zeker uit.