Parochiesecretariaat Overschie verhuisd

Nadat op 7 juli de laatste viering in de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand heeft plaatsgevonden en de kerk en de pastorie binnenkort zullen moeten worden opgeleverd aan de nieuwe eigenaar, is er veel werk verzet door de werkgroep Overschie.

Zo moet de kerk ontdaan worden van haar religieuze voorwerpen. Ondermeer de paramenten, de liturgische voorwerpen die van textiel zijn gemaakt, zijn opgeruimd en hebben een nieuwe bestemming gekregen.

Ook het secretariaat, gevestigd in de pastorie van de OLVAB, is inmiddels verhuisd naar de pastorie van de Petrus’ Banden. Behalve de spullen die naar de Delftweg zijn verhuisd, is er ook veel afgevoerd naar het milieupark. En en passent is ook de Petrus’ Bandenkerk nog helemaal opgeruimd.

Er is in de afgelopen maanden heel veel werk verricht door de mensen van de werkgroep. Franka Leliveld: “We zijn ongelofelijk trots en dankbaar dat alles rondom de onttrekking aan eredienst, de sluiting van de kerk en de verhuizing in zo’n geweldige sfeer en samenwerking is verlopen. Dit gun je elke parochie en elke kerk die dit proces nog moeten meemaken!”