Biddend verbonden via televisie en internetstreams

Op zondag 22 maart komt KRO-NCRV samen met de Nederlandse bisschoppen met een signaal van hoop, troost en bemoediging voor katholieke gelovigen in Nederland. Dit gebeurt door de uitzending van een cirkel van gebed op NPO2, Facebook.com/krokatholiek en de website KRO-NCRV.nl/katholiek.

De gebedscirkel start om 9.45 uur op NPO2 met het Geloofsgesprek van Leo Fijen met kardinaal Willem Eijk. Aansluitend is de aartsbisschop van Utrecht celebrant in de rechtstreekse Eucharistieviering vanuit de Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo. Daarna wordt om 12.00 uur het gebed online overgenomen op de KRO-NCRV Facebookpagina Katholiek en de KRO-NCRV website.

Foto: Ramon Mangold

Iedereen kan vanaf 12.00 uur via het internet op ieder uur meebidden met het gebed van een bisschop vanuit zijn eigen bisdom. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is het de beurt aan bisschop Van den Hende vanuit het bisdom Rotterdam.

Meer informatie en het gehele programma vindt u op de website van het bisdom.