Overdracht OLVAB en nieuwe bestemming voor de kerkbanken

Afgelopen week is de kerk Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand in Overschie dan toch echt overgedragen aan de projectontwikkelaar. Deze gaat in het kerkgebouw appartementen realiseren. In het afgelopen jaar heeft een groep vrijwilligers heel hard gewerkt om de kerk leeg te maken. De notariële overdracht én de overhandiging van de sleutels vormen het sluitstuk. Daarmee sluit de parochie een hoofdstuk af.

En toch zie je dat een boek nooit helemaal gesloten wordt:  deze week ontvingen we een brief van de secretaris van de Eendrachtskapel waarin hij ons heel hartelijk bedankt voor de kerkbanken die vanuit de Onze Lieve Vrouwe naar de kapel zijn gegaan. De extra zitplaatsen waren nodig om op de zondagavonden een groeiende groep internationale studenten en andere jongeren een plekje te kunnen geven.

Hij zegt dat de banken: ”een zichtbare herinnering blijven aan het geloofsleven van vele parochianen in de Onze Lieve Vrouwe van Alijtijddurende Bijstand kerk en een warm teken van verbondenheid  van de Bernadette-parochie en de Eendrachtskapel.”