Informatie over de afscheidsviering van de kerk Verrijzenis van de Heer

Zondagmiddag is het zo ver: dan nemen we afscheid van de kerk Verrijzenis van de Heer. De onttrekking aan de eredienst begint om 15.00 uur. Deze viering is helaas alleen toegankelijk als u van tevoren heeft gereserveerd: omdat alle beschikbare plaatsen zijn gereserveerd het heeft geen zin om op de bonnefooi naar de kerk te gaan. Heeft u gereserveerd maar gaat u toch niet: meld dat dan aan het parochiesecretariaat zodat we iemand van de reservelijst toegang kunnen geven.

Voor de mensen die er bij kunnen zijn geldt een aantal regels om er voor te zorgen dat het veilig kan. Zo dient u afstand te houden van andere parochianen, wordt u door een vrijwilliger een plaats toegewezen en dient u uw handen te ontsmetten voor de viering en voor het ter communie gaan. Ook als u zich plotseling niet lekker voelt en een symptoom krijgt dat past bij het virus mag u niet deelnemen. En u dient de aanwijzingen van de veiligheidsfunctionarissen op te volgen.

De maatregelen gelden niet alleen tijdens de viering, maar ook achteraf. Er is dan gelegenheid na te praten en onder het genot van een drankje herinneringen op te halen. Bovendien is een herinneringsboekje beschikbaar waarin de geschiedenis van de RK-kerk in Schiebroek-Zuid wordt beschreven.   

Kunt of wilt u niet aanwezig zijn in de kerk, dan kunt u de viering toch volgen via een internetstream. Vrijwilligers verzorgen een uitzending op deze website.

De andere vieringen in onze parochie op zaterdag en zondag gaan gewoon door, dat geldt ook voor de reguliere internetuitzendingen.