Ontdek Maria Magdalena in museum Catharijenconvent

Ze wordt wel de meest omstreden vrouw uit de bijbel genoemd: Maria Magdalena. Deze mysterieuze en inspirerende vrouw houdt al 200 jaar de gemoederen bezig.

Voor het eerst krijgt ze haar eigen tentoonstelling. Ga mee op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena, en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.

Al eeuwenlang laten kunstenaars zich inspireren door Maria Magdalena: van anonieme middeleeuwse meesters tot Marlene Dumas en David LaChapelle. Ontrafel haar beeldvorming via topstukken uit eigen collectie en bijzondere bruiklenen uit (inter)nationale musea. De oudste verbeelding dateert uit de elfde eeuw, de nieuwste kunstwerken zijn afgelopen jaar nog gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de eigentijdse verbeelding van Maria Magdalena door Helen Verhoeven.

De tentoonstelling Maria Magdalena is tot 9 januari 2022 te zien in museum Catharijneconvent.