18 december: Kerststallen in de Liduinakerk

Op zaterdag 18 december is de Liduinakerk geopend voor het bezichtigen van de kerststallen. Naast de kerststallen van de kerk zelf zijn er een flink aantal kerststallen te zien van parochianen. Ze zijn er in allerlei vormen, afkomstig vanuit heel verschillende landen.

De kerk heeft zelf verschillende stallen, afkomstig van de kerken die eens deel uitmaakten van de H. Bernadetteparochie, zoals de Pauluskerk, de Verrijzeniskerk, de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand en de Christus Koning-kerk.

Er zijn maar liefst twee stallen te zien van de hand van de bekende Overschiese kunstenaar Gérard Hénan. Een stal met grote, haast sprookjesachtige, figuren die al langer in de Liduinakerk is en een stal uit de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand in Overschie, overgebracht na de sluiting in 2019. Deze groep met de kenmekerkende molen als stal heeft kerstfiguren die in een modern jasje zijn gestoken.

De kerk is geopend op zaterdag 18 december tussen 11 en 4 uur. Kerstmuziek en een winterse versnapering ontbreken niet, zodat het mogelijk is om ondanks de corona-situatie toch het kerstgevoel te kunnen krijgen.