Ook in 2023: Taizé-vieringen

Ook in het nieuwe jaar is er steeds op de derde donderdag van de maand een Taizé-viering. Om half acht komen we bij elkaar om samen de liederen in te studeren, waarna we rond half negen een korte Taizé-gebedsviering houden. Van harte aanbevolen, ook wanneer u geen regelmatige kerkbezoeker bent.

Kenmerkend voor Taizé-vieringen is de belangrijke rol van de liederen die in de gebedsvieringen gebruikt worden. Het zijn korte liederen die een aantal keer achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn een plaatsvindt, en zo kan dienen als meditatie. De Taizé-vieringen zijn ontstaan in de internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in Taizé (Frankrijk).

De Taizé vieringen in de Liduinakerk staan onder leiding van mgr. Van den Hende. De eerstvolgende is op donderdagavond 19 januari.