DiaconieParochienieuws

Met Pinksteren staan de missionarissen centraal

Missionarissen en missionaire werkers vragen weinig voor zichzelf, maar een steuntje in de rug kunnen zij goed gebruiken. Dat steuntje bieden wij tijdens de Pinsteractie van de Week Nederlandse Missionaris (WNM). Van 20 t/m 28 mei worden de missionarisssen en missionair werkers in de schijnwerpers gezet en vragen we aandacht voor het werk en welzijn van deze bezielde mannen en vrouwen.

Missionair werker Jacinta van Luijk en missionaris Sander Kesseler staan dit jaar centraal tijdens de Pinsteractie. Beiden zijn verknocht aan hun werk. Ze zien het niet eens als werk, maar als roeping. Een roeping om goed te doen en kwetsbaren te helpen. Sander doet dit in Uganda en Jacinta helpt de mensen in Kenia. Jacinta zegt bijvoorbeeld: “Je bent niet zomaar geboren. God heeft ons een grote verantwoording in de handen gelegd.”

Het thema van de Pinsteractie van dit jaar is “Geloven in de ander. Samen één missie.” Want alleen met uw steun kunnen zij mensen de hoop en moed blijven geven om te werken aan een betere wereld. Meer informatie over WNM en het werk van de missionarissen leest u op deze website.

In het Pinksterweekend – op 27 en 28 mei – collecteren wij in onze parochie voor WNM.