Geloof belevenNieuws vanuit de federatie

Gaat u mee naar Lourdes?

De Lourdesreis die gepland was van 11-16 september kon helaas niet doorgaan. De hoofdreden was dat de groep kleiner was dan gepland waardoor alleen heel vroege vluchttijden en geen directe vluchten overbleven. Dat vonden we niet geschikt voor onze groep.


We willen een tweede poging wagen in de herfstvakantie. De bedoeling is dan een reis van zes dagen in de periode tussen 14 en 22 oktober. Als deze tijd u schikt en u graag dit jaar nog naar Lourdes wilt, meldt u dan aan. Voor 17 september zal het besluit vallen of de reis dit jaar nog door kan gaan of dat we inzetten op volgend jaar.


Het gaat om een zes-daagse reis, all in. Geen extra kosten voor maaltijden in Lourdes. De kosten voor wie op een kamer met iemand anders kan slapen zijn € 800,-. De kosten voor wie een kamer alleen wil, zijn € 950,-.


We vliegen heen en terug via Toulouse en reizen van daar met de bus naar Lourdes. In Lourdes zullen we deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals de lichtprocessies in de avond, als het kan een internationale viering in de Pius X kerk, de kruisweg, natuurlijk meerdere keren een bezoek aan de grot en als het kan daar ook samen de Eucharistie vieren in het Nederlands. We houden voldoende rusttijden zodat pelgrims zelf naar de baden en de kaarsenkapellen kunnen. Onze bedevaart is geen ziekenreis; maar mensen die niet echt rolstoelafhankelijk zijn maar wel soms even een stukje van een rolstoel gebruik willen maken, kunnen zich ook aanmelden. Dan wordt gekeken of de reis ook voor hen haalbaar is.


We hopen dat we alsnog voldoende deelnemers krijgen voor deze reis in oktober en dat de KLM en de hotels een gunstige offerte bieden, dan kan het, alhoewel verlaat, alsnog een mooie reis worden.


Hartelijke groet,

Plebaan Michel Hagen

Wilt u mee

Wilt u zich aanmelden of meer informatie, neem dan conctact op met het secretariaat van de Kathedrale parochie:
Robert Fruinstraat 36, 3021 XE Rotterdam. Het secretariaat is geopend op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur. Telefoon: 010 4772752, emailadres: secretariaat@kathedraalrotterdam.nl