Parochienieuws

Pastor Gerda Martens: “Je staat er nooit alleen voor in het leven”

Interview met pastor Gerda Martens

 

Wat mij boeit is om met mensen op te trekken en te zien wat hen beweegt, waar hun vragen liggen, waar hun zoektocht is. Zo zoeken we ook als geloofsgemeenschap samen naar wegen om het koninkrijk van God een stukje te realiseren.

 

Dat zie ik volop gebeuren in de Bernadetteparochie. Vrijwilligers zijn actief op vele vlakken: bij diaconale activiteiten, in het kinderwerk, seniorenwerk, de liturgie en rond de Eerste Communie. Het is echt een gemeenschap die gedragen wordt door gelovigen.

 

Jong en oud

De verbinding tussen jong en oud vind ik heel belangrijk. Mijn Kerk deelt dan ook in het geloof, dat wij doorgeven aan zowel kinderen als aan de oudere generatie. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen we ons geloof delen met mensen die zoekende zijn. Juist in onze wijken van de multiculturele stad Rotterdam.

 

De Kerk is al tweeduizend jaar oud. We volgen in de parochie de traditie én willen haar bij deze tijd brengen. Kleine initiatieven, zoals het kinderwerk, gaan langzaam maar zeker bloeien. Je ziet dat kinderen én ouders zich steeds meer verdiepen in het geloof. We willen allen blijven leren om te ontdekken hoe God altijd met ons meetrekt. Je staat er nooit alleen voor in het leven.

 

Kerkbalans

In de parochie worden vele waardevolle activiteiten ontplooid die het waard zijn om voort te zetten. Uw financiële steun is daarbij onmisbaar. Deelt u mee met de Kerkbalans?

 

Om het werk van Pastor Gerda en alle vrijwilligers in de Bernadetteparochie voort te kunnen zetten, zijn financiële middelen nodig. Wilt u ons steunen? Uw gift is van harte welkom. Klik hier voor meer informatie en overmaken