675 jaar na het Mirakel van Amsterdam: de Stille Omgang

675 Jaar nadat het eucharistisch wonder geschiedde lopen pelgrims vanuit heel Nederland nog steeds de route die de pastoor destijds liep. De pastoor van de Oude Kerk in Amsterdam bracht een hostie naar de kerk in 1345, een hostie die niet wilde branden in het vuur. Dit Mirakel van Amsterdam groeide in de eeuwen daarna uit tot een bedevaart die zelfs vorsten naar de hoofdstad heeft doen komen.

Ook anno 2020 lopen pelgrims deze bijzondere processie. Bijzonder omdat vanaf de reformatie de processie wordt gelopen in stilte en zonder uiterlijk vertoon. Dwars door het nachtleven van Amsterdam lopen dan duizenden katholieken.

Ook dit jaar weer naar de Stille Omgang,
in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart 2020

Het Gezelschap van de Stille Omgang Rotterdam organiseert ook in 2020 voor u de mogelijkheid om deel te nemen aan de Stille Omgang in Amsterdam. Er vertrekt ook een bus vanuit Hillegersberg. Gezamenlijk, met andere groepen pelgrims wordt de mis gevierd in de ‘Papagaai’ in de Kalverstraat. Daarna wordt de tocht gelopen.
 
De organisatie heeft uit praktische overwegingen besloten de vertrektijden iets te vervroegen. Daardoor zal de verwachte terugkomsttijd ook wat eerder zijn en wel zo omstreeks 1:00 uur ’s nachts.
 
Thema 2020
Het thema voor 2020 luidt:   “De luisterende mens is AANWEZIG bij de Ander….”, Frans van der Lugt S.J. Liefde en luisteren. Door te luisteren versterkt u de verbondenheid met de ander, met Christus en velen in uw omgeving. In een liedtekst staat: “In de stilte geef je leven als de ander luisteren wil. Leven dat je door kunt geven aan wie het maar horen wil”.
Ervaar in de Stille Omgang de stilte en leer te luisteren naar de alom aanwezige God en geef dit leven door.
 

Deelenemen

U kunt deelnemen als pelgrim, de kosten bedragen € 16,50 per persoon. U kunt zich als pelgrim aanmelden bij de contactpersonen of via de website: www.destilleomgang.nl < aanmelden >