Viering in de pastorie vanwege kapotte kachel

Afgelopen vrijdagmorgen sloeg het noodlot toe in de kerk van Petrus Banden, de CV ketel weigerde iedere vorm van dienst. De kerkgangers hebben zich warm gebeden tijdens de ochtendviering en hebben zich na afloop in de pastorie verwarmd met koffie.

De defecte cv-ketel van de Peterus’Banden

De monteur was er om 14.00 uur. Helaas de oorzaak een defecte printplaat en een lekkende sifon waren op dat moment niet te herstellen, gezien het feit dat de printplaat pas a.s. maandag geleverd kon worden.

Met een temperatuur van 7,5 graden is een kerkdienst met vooral ouderen niet goed uitvoerbaar. Aangezien het in de pastorie wel behaaglijk warm was, in overleg met onze voorgangster Pastor Bühler en met instemming van het bestuur, de vergaderzaal in de pastorie omgetoverd in een kerkzaal. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, was, maar het is gelukt.

We hadden een altaartafel, een anbo en zelfs kaarsen en het kruis ontbraken niet. In totaal stonden er 40 stoelen en, was aangenaam warm.

Op zondag waren de kerkgangers wel verbaasd, maar daarna toch ook weer dankbaar dat we in een warme ruimte kerk konden houden. Geen enkel woord van kritiek, alleen warme woorden van dankbaarheid. De 40 stoelen waren wat te weinig. Uiteindelijk waren er 48 ‘kerk’-gangers.

Op dat moment weet je weer waar je het voor doet. De schouderklopjes waren niet van de lucht en talloze mensen vroegen of ze moesten helpen met opruimen. Kijk dat is nu gemeenschapszin!

Komende week vieren we weer gewoon in de kerk. De kachel is dan gerepareerd, althans daar gaan we vanuit.

Deze week start ook de actie kerkbalans: de kerkbijdrage die nodig is voor het ‘onderhoud’ van onze gemeenschap, maar ook van de gebouwen. Uw bijdrage zorg er voor dat we de kachel kunnen laten blijven branden!