Jongeren bakken pannenkoeken voor ouderen

Veel oudere parochianen zitten door de corona-maatregelen thuis. Ook naar de kerk gaan op zaterdagavond of zondag is niet meer mogelijk, net als deelnemen aan de seniorenactiviteiten van onze parochie.

Om deze mensen vanuit de parochie een hart onder de riem te steken, besloot pastoraal werkster  Desiree Buhler de jongeren van de parochie in te schakelen.  De jongerengroep is gevraagd om thuis pannenkoeken te bakken en die af te geven in de pastorie. De 14 jongeren bakten met elkaar meer dan 400 pannenkoeken, die met jam en suiker feestelijk werden ingepakt.

Andere vrijwilligers brachten de circa 160 bordjes naar ouderen in Overschie, Schiebroek en Hillegersberg. Die reageerden verrast en vonden het een mooi en lekker gebaar van de jongeren.

Zo peuzelde Gre haar pannekoeken direct op bij een kopje thee en vroeg: “Hulde voor de jongerengroep” over te brengen. Ook Gerard dankte de bakkers hartelijk. Ton prees de jongeren: “Mocht er ooit nog eens een ” heel Holland bakt pannenkoeken” komen, doe dan maar mee, jullie maken een grote kans om te winnen!”

De lokale omroep Open Rotterdam maakte een reportage van deze actie.