Alle plaatsen bezet bij het afscheid van de Verrijzenis van de Heer

Op zondag 20 september om 15.00 uur nemen we officieel afscheid van de kerk Verrijzenis van de Heer aan de Meidoornsingel in Schiebroek. Dat doen we door nog één keer daar de eucharistie te vieren en daarna de Heilige Communie en de relieken in processie de kerk uit te dragen.

Een kerk is meer dan een gebouw. Het is een plaats waar blijde en droevige momenten, doopvieringen en uitvaarten, hebben gevonden. Waar jarenlang achtereen is gevierd en waar de kerkgemeenschap samen kwam. Dat hier een eind aan komt stemt droevig.

Tegelijk maakt het gebouw plaats voor een nieuw kerkgebouw, waar we als parochie over enkele jaren hopelijk jarenlang samen zullen vieren. Daarmee vernieuwen we niet alleen de behuizing, maar met het kerkgebouw ook onze aanwezigheid in dit deel van Rotterdam. Dat we dat anno 2020 kunnen doen, stemt hoopvol.

In verband met de maatregelen in het kader van Corona is de viering toegankelijk voor maximaal 70 parochianen. Inmiddels hebben zich

Omdat we de regelmatige bezoekers van de Verrijzeniskerkgeven graag zoveel mogelijk de gelegenheid willen geven er bij te zijn, was het noodzakelijk vooraf te reserveren. Inmiddels is de aanmelding vol.

Helaas kunnen we u geen toegang geven wanneer u zich niet heeft aangemeld. Ook mogen we u geen toegang verlenen wanneer u een verschijnsel heeft dat past bij het corona-virus. We vragen u om begrip hiervoor.

Om de mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn in de gelegenheid te stellen met ons mee te vieren, zal via de viering ook rechtstreeks worden uitgezonden via deze website.

Na de viering is er gelegenheid na te praten en samen herinneringen op te halen aan de kerk die op 11 juli 1964 werd geconsecreerd.

Wij hopen u daar te mogen begroeten.