Versoepeling coronamaatregelen bij uitvaarten

Het kabinet heeft op dinsdag 20 april een aantal versoepelingen aangekondigd op het gebied van de coronamaatregelen. Deze versoepelingen zijn ingegaan op woensdag 28 april.

Vanaf die dag mogen er bij een uitvaart honderd mensen aanwezig zijn, dat waren er vijftig. Ook voor de Rooms-Katholieke Kerk geldt dat vanaf 28 april bij een uitvaart honderd mensen aanwezig mogen zijn, mits de ruimtecapaciteit van de kerk of de kapel dit aantal toelaat.

De aanwezigen moeten nog steeds op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen zitten. Verder blijft het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ van de R.-K. Kerk van kracht. Voor een uitvaart in de Liduinakerk betekent dit dat 70 personen een uitvaart kunnen bijwonen. De overige vieringen blijven tot nader bericht voor maximaal 30 personen toegankelijk. U dient daarvoor een plaats te reserveren via onze website.