Senioren op stap naar Strijen

Uitgezwaaid door enkele trouwe parochianen vertrokken wij woensdag 1 juni voor de jaarlijkse busreis van het Seniorencontact. Door corona was het alweer 3 jaar geleden dat wij de laatste keer op stap gingen en het was daarom best spannend. Dankzij een gift van de PCI konden wij de prijs vriendelijk houden.

47 parochianen uit Schiebroek, Hillegersberg en Overschie reden met Ringelberg Tours naar Strijen in de Hoeksche Waard. Het weer zat mee, we hadden een hele aardige chauffeur en de stemming was dan ook opperbest.

In Strijen wachtte ons de koffie met een lekker gebakje. Daarna bezochten wij het streekmuseum Het Land van Strijen, gevestigd in een oude smederij. Het draait in het museum voornamelijk om de geschiedenis van Strijen. We werden goed geïnformeerd door voortreffelijke en allervriendelijkste gidsen. Na het museum bezochten we de Grote of St. Lambertuskerk, een uiterst belangrijk historische dorpskerk en werden ook daar uitgebreid geïnformeerd.

Na dit alles genoten we van een heerlijke Strijense Koffietafel, uiteraard met kroket!

Inwendig gesterkt maakten we daarna een rondrit door de Hoeksche Waard. De chauffeur leidde de bus over heel smalle dijkjes langs vele plekken waar in 1953 tijdens de Watersnoodramp het noodlot in alle hevigheid toesloeg. Een gids die de ramp zelf meemaakte, vertelde hier boeiend over. We werden ook verrast door de mooie natuur in de Hoeksche Waard.

Na een laatste drankje trokken we moe maar voldaan huiswaarts.

Het mooie weer, de interessante plaatsen, maar bovenal het gezellige onderlinge contact maakten deze dag tot een groot succes!