Nieuwe Albert Schweitzerschool geopend

Een drukke week voor de moderator van de Bernadetteparochie: na de gedachte-nis in het Laurens Lyceum opende bisschop Van den Hende vrijdagochtend de grondig verbouwde Albert Schweitzerschool door het gebouw te zegenen. De school is grondig vernieuwd en net voor het einde van de vakantieperiode gereed voor een nieuw schooljaar.

Bisschop sprak over een thuis voor de kinderen, niet het huis waar je slaapt maar waar je overdag bent , waar kunt spelen, leren rekenen en schrijven, maar waar je ook met elkaar kunt praten, waar je elkaar kunt leren en samen kunt groeien. De bisschop vroeg God’s Zegen over het gebouw als een plek, als een thuis om met elkaar te wonen en na het uitspreken van het gebed zegende hij het gebouw met wijwater. Namens de parochie overhandigde hij de directeur een Christusbeeld en als cadeau in de Adventstijd ook een Kerststal.

De kleutergroepen zijn nu samen met de oudere kinderen in één nieuw gebouw ondergebracht. Ook verhuisde de vierlocatie van de Bernadette parochie mee van het oude naar het nieuwe gebouw aan de Baanweg. Daar wordt op zondagochtend gevierd.

Bij de opening was ook een vertegenwoordiging van de gemeente en een afvaardiging van het parochiebestuur en de pastoriegroep aanwezig. Ook waren enkele parochianen present.