Sycamore: in de boom klimmen om beter te zien

We gaan dóór met ons “Sycamore” project binnen onze RK Federatie Rotterdam Rechter Maasoever, H. Laurentius!

Wat was “Sycamore” ook al weer…? Aan de hand van korte films over allerlei (geloofs)thema’s gaan we samen op weg om de rijkdom van de christelijke traditie te verkennen. We verbinden de christelijke boodschap met zowel het alledaagse leven als ons geloofsleven. Thema’s die wij zullen gaan behandelen zijn o.a.: “Op zoek naar geluk”, “geschenk van het geloof” en “de ware vrijheid ontdekken”, maar er zijn vele andere thema’s in het verschiet.

We gaan in gesprek met elkaar over God, over het geloof en wat ons bezighoudt in het dagelijks leven. Door in gesprek te gaan mogen we onszelf, maar ook elkaar beter leren kennen…

Een man met de naam Zacheüs was zo nieuwsgierig naar Jezus dat hij in een “Sycamore-boom” (moerbeivijgenboom) klom om Hem beter te kunnen zien en als hij Jezus dan uiteindelijk ontmoet, dan begint er een gesprek dat het leven van Zacheüs definitief verandert. (Lucas 19, 1-10). Laten ook wij samen de ontmoeting en het gesprek met God en met elkaar aangaan, zodat het voor ons ook vruchtbaar mag zijn! U bent van harte welkom om hieraan deel te nemen.

We zullen Sycamore ochtenden en Sycamore avonden verzorgen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om hieraan deel te nemen. Als je komt in de avond dan zorgen wij voor een eenvoudige maaltijd. Alle bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Lambertuskerk, Hoflaan 121, Rotterdam. Op het kerkpleintje is er ruimte om gratis de auto te parkeren.

 Sycamore OCHTENDSycamore AVOND
Data

di 20 september, 18 oktober en 22 novemberma 10 oktober en 21 november
Aanvang10.00 uur – 12.00 uurInloop vanaf 19.00 – 21.30 uur

Uiteraard wordt er voor thee, koffie en iets lekkers erbij gezorgd. Iedereen is welkom. Als u in de avonden wilt komen laat het ons dan even weten i.v.m. het eten, want van een lege maag wordt niemand vrolijk.

Graag tot dan!


Hartelijke groet,  

Janneke van Zelst, Peter van Voorst, Monique Boons, Diaken Ed Doe