De Mariakapel kan wel een likje verf gebruiken

In de Mariakapel van onze kerk steken veel parochianen voor of na de viering een kaarsje op. Zo onderstrepen zij hun gebed tot Maria. Ook in de wijk rondom onze kerk zijn er mensen die door de week de zijdeur weten te vinden die toegang geeft tot de Mariakapel.

Op de wand in de kapel staat een afbeelding van Maria, Moeder van Altijddurende Bijstand. Deze afbeelding is ontleend aan een beroemde icoon, afkomstig uit Griekenland. De wereldberoemde icoon hangt tegenwoordig in Rome in een kerk vlakbij de basiliek van Maria Maggiore.

We zien Maria met het kind Jezus op haar arm. Links en rechts zijn werktuigen te zien die verwijzen naar Jezus’ toekomstig lijden: het houten kruis, de speer en de stok met de spons met zure wijn. Het kind Jezus is verschrikt en grijpt met beide handjes de duim van zijn Moeder Maria vast. Omdat Hij van schrik snel omdraait naar zijn Moeder, verliest Hij één van zijn sandalen. Het valt van zijn voet naar beneden.

Opvallend is dat Maria niet meteen naar haar verschrikte kind kijkt. Maria kijkt echter naar ons die een kaarsje komen aansteken en bidden. Haar liefdevolle blik is veelzeggend. Maria biedt ons haar hulp, haar bijstand aan. Als wij het moeilijk hebben en zoeken naar steun, dan belooft Maria aan ieder van ons haar altijddurende bijstand. Die bijstand wil zeggen dat Maria met ons meebidt en voor ons bidt tot God.

Vanouds geloven we als Kerk dat het gebed van Maria heel krachtig is wanneer zij een goed woord voor ons doet bij haar Zoon Jezus.

In onze Mariakapel komen mensen niet alleen voor zichzelf. Zij komen ook bidden voor intenties van anderen. Bovendien zijn er regelmatig mensen die iets meebrengen en achterlaten voor de voedselbank. Misschien is de Mariakapel wel de meest bezochte plek van ons kerkgebouw!

Daarom is het fantastisch dat vrijwiligers uit onze parochie de kapel een opknapbeurt gaan geven: schoonmaken, repareren en een likje verf, ook al zullen kerk en kapel niet heel lang meer open blijven. We bouwen immers een nieuwe kerk en hopenlijk komt daar snel eindelijk vaart in!

Het is nodig dat ook in de tussentijd de Mariakapel er verzorgd uitziet: ten dienste van mensen die komen bidden en een kaarsje branden én bovenal ter ere van de Maagd en Moeder Maria.

Wilt U onze Mariakapel eenmalig als sponsor steunen? Maak dan een bedrag over op NL81INGB0000266088 t.n.v. RK Parochiebestuur Bernadette o.v.v. “Mariakapel.” U kunt ook een donatie doen via deze website. Kies dan bij project voor ‘Mariakapel’

Ook tijdens de Paasvieringen hebben we voor dit doel gecollecteerd. Geld dat we niet nodig hebben voor de opfrisbeurt zal ten goede komen aan het Torenfonds.