CatecheseParochienieuws

Alpha cursus: een ontdekkingstocht over ons geloof

Op dinsdag 12 september 2023 starten we met enthousiasme weer met een nieuwe Alphacursus: Alpha 2023. We zijn er vooral om eens met elkaar over het geloof te praten. Niet om iets op te leggen, wel om uit te leggen wat het Christelijk geloof nu inhoudt en bewust te zijn wat het geloof kan betekenen.

Is er meer in het leven dan school, werk en gezin? Waar leef je eigenlijk voor? Alpha probeert onder andere op deze vragen antwoord te geven vanuit het Christelijk geloof. Ieder jaar bieden de parochies van federatie Sint-Laurentius de Apha-cursus in rooms-katholieke context aan.

Tijdens de bijeenkomsten staat het ontdekken van het geloof centraal. Na een inleiding worden gedachten en ideeën uitgewisseld in een kleine groep. Het is dé kans om de mening van andere mensen te horen en ervaringen te delen.

De cursus start op dinsdag 12 september. Bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. OOk is er een zaterdag met een gezamenlijk uitje.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van de Lambertus-parochie.