Virtuele vieringen in de Goede Week

De anti-corona-maatregelen zorgen er voor dat we dit jaar geen Goede week en Pasen kunnen vieren op de manier zoals u dat gewend bent. Ook de paasviering voor het seniorencontact gaat dit jaar niet door. Via de Nederlandse Publieke Omroep zullen er vieringen op televisie te zien zijn. Voor de mensen die gebruik maken van internet zullen er bovendien vanuit ons Bisdom en de parochiefederatie paasvieringen te zien zijn.

Onze moderator, monseigneur Van den Hende, zal voorgaan in besloten vieringen op Witte Donderdag, Goede vrijdag en in de Paaswake. Deze vieringen in de Eendrachtskapel zullen rechtsreeks via internet te zien zijn, via het youtubekanaal van het Bisdom Rotterdam:

  • 19.00 uur 9 april 2020   Witte Donderdag
  • 19.00 uur  10 april 2020  Kruisverering
  • 21.00 uur 11 april Paaswake

Voor het Youtube-kanaal van het bisdom klikt u hier.

Voor de mensen die televisie- of internetvieringen willen meevieren liggen er pakketjes met missaaltjes klaar in/bij de Mariakapellen in de Petrus’ banden en de Liduinakerk.

Kruiswegstatie in de Liduinakerk

Toch is er ook in de Goede Week ook een viering in onze parochie: op Goede Vrijdag zal om drie uur ’s middags de Kruiswegstatie worden gelopen. Deze besloten viering zal worden gestreamd via internet, zodat ook de andere parochianen er op een bepaalde manier toch bij kunnen zijn.

Om dit te kunnen bekijken, kunt u het best naar het Youtube-kanaal van de Bernadette-parochie gaan. Klik vervolgens op de stream waar ‘live’ bij staat en u kijkt via Youtube naar onze rechtstreekse uitzending.

Mochten dergelijke live-uitzendingen een succes worden dan zullen we dit in de weken daarna waarschijnlijk nog eens herhalen. Bovendien is het ook meteen een test om te zien of het technisch helemaal lukt.

Denk overigens niet te snel dat het bovenstaande voor u allemaal veel te ingewikkeld is: voor eigenlijk iedereen die een klein beetje met een computer, tablet of smartphone overweg kan, is dit gemakkelijk te doen. En u kunt vast wel iemand vragen die u daarbij wilt helpen.