Gezinsviering in het teken van Wereldmissiedag

Beste mensen, ouders en kinderen,

Afgelopen zondag 3 oktober mocht ik meewerken aan een gezinsviering met extra aandacht voor de Wereldmissiedag van de kinderen in Guinee (West-Afrika), maar we hebben ook al stilgestaan bij werelddierendag en bij onze grote kleine vriend de heilige diaken Franciscus en we vierden ook de dankbaarheid van de schepping.

Ondanks het slechte weer waren er toch gezinnen met kinderen gekomen en veel kinderen hebben zelfs meegedaan tijdens de viering, iemand las voor ons de eerste lezing en weer anderen hielpen mee met de voorbede. We hebben geluisterd naar het Woord van God, we hebben gebeden en we hebben gezongen. Ik vond het hartstikke tof om zo samen met iedereen het Woord van God te mogen vieren en dat Jezus in het evangelie van die dag zei: “Laat alle kinderen toch tot mij komen…” Jong en oud en dat is wat we samen hebben gedaan. Bedankt daarvoor en graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Diaken Ed