Slagboominstallatie op het kerkplein Liduinakerk

Vanaf binnenkort zal het kerkplein op werkdagen worden gebruikt door parkerend bouwpersoneel. Dat gebeurt op verzoek van de aannemer die bouwt aan de Hof van Coséé.

Om dit te faciliteren is deze week een slagboom geplaatst. Deze vervangt de parkeerpaal die tot dusver door de koster van dienst werd verwijderd en geplaatst. Voortaan kan de koster de boom omhoog zetten zodat bezoekers van de vieringen gebruik kunnen maken van het plein om hun auto te parkeren. Wanneer er uitvaarten zijn in de kerk zal het bouwpersoneel hun auto elders parkeren.

Door het gebruik van de plein door het bouwpersoneel wordt geprobeerd de parkeerdruk in de wijk wat te verlichten. Bovendien levert het de parochie een vergoeding op die we goed kunnen gebruiken. Vanaf komende zaterdag start de actie Kerkbalans: de actie waarmee parochianen voorzien in de kosten van de parochie.