Ingezamelde energietoeslag goed besteed

Deze winter vroegen we parochianen die hun energiecompensatie niet nodig hadden, deze over te maken naar de interparochiële Charitas Instelling H. Elisabeth. Een gedeelte van het totale bedrag dat binnengekomen is, is via de wijkraad van Schiebroek besteed en ten goed gekomen aan de actie Schiebroek Solidair.

Adriaan Pieterson van de wijkraad gaf aan dat om de kwetsbare doelgroep te kunnen bereiken is gekozen om gebruik te maken van het klantenbestand van de twee voedselbanken in Schiebroek.

Bovendien is een project gestart om maaltijdsoep te verstrekken. Er zijn mensen en gezinnen die om de energielasten te kunnen betalen, óf in de kou bivakkeren óf minder vaak of in het geheel niet meer warme maaltijden (kunnen) nuttigen. Om de koude winterperiode iets aangenamer door te komen is er daarom voor gekozen om naast de verstrekking van iets extra’s bij de voedselbanken, ook gedurende een aantal weken maaltijdsoep beschikbaar te stellen.