Kerkbalans 2022: In contact met kinderen en zorg voor elkaar

Om meer kinderen en jongeren kennis te laten maken met ons geloof, hebben we het afgelopen jaar de contacten met de Katholieke scholen in onze wijken aangehaald. Diaken Ed Doe heeft in het contact met die basisscholen en het voortgezet onderwijs een belangrijke rol gespeeld.

Verschillende scholen hebben aangegeven weer meer het accent op zingeving als onderdeel van hun identiteit te willen leggen. Hoe onze parochie daarin een rol speelt, verschilt per school. Van het aangaan van gesprekken, tot het uitlenen van een kerststal. En op één onderwijsinstelling is het kruis, door ons geschonken, weer teruggehangen aan de muur!

Ook in de toekomst zullen we blijven zoeken naar manieren om contact te leggen en van betekenis te zijn voor de kinderen en gezinnen in onze wijken. Zo worden er weer gezinsvieringen verzorgd. De viering op de dag voor Kerst, voor veel jonge gezinnen een alternatief voor de Kerstnachtmis, was alvast een groot succes.

Inpakken van koekjes die door jongeren van de parochie zijn gebakken en worden verspreid onder de oudere parochianen tijdens de corona-pandemie.

De H. Bernadette-parochie is ook een zorgzamen parochie. Maandelijks zamelen we houdbare levensmiddelen in voor de voedselbank. Dat gebeurt op de derde zondag van de maand, maar de hele maand door kunnen mensen hun levensmiddelen doneren in de Mariakapel van de Liduinakerk. De artikelen gaan naar de voedselbank die voor de verspreiding zorg draagt.

De contactmiddagen voor senioren vonden voor de coronaperiode met grote regelmaat plaats in de Oase van de Verrijzeniskerk. Door de coronapandemie konden deze bijeenkomsten echter niet worden voortgezet. Door deze ouderen af en toe ene klein aardigheidje en een groet te bezorgen, konden we hen toch laten weten dat onze parochie aan hen denkt.

Aandacht voor de mede-mens in arme landen is er steevast in de Vastenactie en de Adventsactie. Dit jaar werd er in de vier weken voor Kerstmis actie gevoerd voor een kraamkliniek in Zimbabwe. Het sterftecijfer onder moeders en hun baby’s is erg groot, goede hulp gaat er bijdragen dat weer gezond worden en ook blijven.

Helpt u ons hierbij?

U kunt op verschillende manieren geld aan ons overmaken, maar het meest gemakkelijk is toch wel het doen van een IDEAL-betaling. Op dezelfde manier waarop u iets via het internet bestelt.

Hieronder:

· kiest voor ‘Kerkbalans’ als doel voor uw donatie

· vult u het bedrag in dat u wilt doneren

· en klik vervolgens op de groene ‘doneren’-knop

· u kunt ook uw naam en emailadres opgeven, maar dat hoeft niet.

Vervolgens kunt u uw bank kiezen en kunt u uw donatie afronden.

Heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

Bedrag

Berichten over Kerkbalans 2022: