Kerkbalans 2021: Geef vandaag voor de kerk van morgen

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane bijeenkomst, dat klopje op de schouder: wij allemaal zoeken verbinding, contact en genegenheid.


De gemeenschap van de kerk is daarbij voor ons als netwerk van liefde niet weg te denken: samen komen om je geloof in God te vieren, maar ook je levenservaringen te delen en met elkaar ook actief het evangelie te beleven en uit te dragen in Jezus’ naam. Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band.


Parochies krijgen geen subsidies: het geld dat we nodig hebben moeten we zelf als gemeenschap bij elkaar brengen.


Ook in corona-tijd lopen veel kosten door. Hoewel we zo zuinig mogelijk omgaan met de middelen die we hebben, lopen zaken als onderhoud en persoonskosten door.

Daarbij komt dat we juist in deze tijd mensen willen blijven bereiken. Dat is best goed gelukt. Het streamen van vieringen, het maken van speciale video’s voor jongeren, het onderhouden van de contacten met ouderen door ze af en toe een kleine attentie of een kaartje te bezorgen: het zijn allemaal voorbeelden van ons kerk zijn in corona-tijd. De pannenkoeken-actie was een mooi voorbeeld: jongeren bakten pannenkoeken die door een groep parochianen zijn bezorgd bij honderden ouderen. Een initiatief dat bij het bisdom in de prijzen viel en als voorbeeld is geroemd.


We doen dit vanuit onze rol in het netwerk van liefde. Vandaag, maar ook als voorbereiding op morgen. Zodat we kunnen blijven doen wat we nu doen en waar we al eeuwenlang voor staan.

Uw bijdrage is heel hard nodig, want daarmee kunnen we een levende gemeenschap blijven zijn. Wij doen daarbij ook een beroep op u.

Hoe kunt u meedoen?

U kunt op verschillende manieren geld aan ons overmaken, maar het meest gemakkelijk is toch wel het doen van een IDEAL-betaling. Op dezelfde manier waarop u iets via het internet bestelt.

Hieronder:

  • kiest voor ‘Kerkbalans’ als doel voor uw donatie
  • vult u het bedrag in dat u wilt doneren
  • en klik vervolgens op de groene ‘doneren’-knop
  • u kunt ook uw naam en emailadres opgeven, maar dat hoeft niet.

Vervolgens kunt u uw bank kiezen en kunt u uw donatie afronden.

Heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

BedragBerichten over Kerkbalans 2021:

Hier ziet u de digitale folder die we voor 2021 hebben gemaakt.